De haven van Fazana

Een klein dorpje net onder de rook van Pula. Vanuit deze haven kun je overvaren naar de Eilanden van Brijuni. Maar buiten dat, is dit ook een fantastische pek om eens rond te lopen. Slenter door de straatjes en kijk eens rond. Zoals bijna ieder dorpje in Istrie heeft het zijn eigen geschiedenis.

Wij zijn eerder overgevaren naar de eilanden lees hier .. maar wij zijn vaker in Fazana geweest, gewoon om te wandelen, een terrasje te pakken, picknicken in de speeltuin of om gewoon van het uitzicht te genieten.

Maar wat vele niet weten... in Fazana schuilt ook een eetgelegenheid annex biercafe. Niet zoiets met alleen veel bierdrinken, nee echt iets van proeven en genieten met een fantastische menukaart. Wij vonden het hier zo geweldig dat ik zelfs, als google guide, ook een review heb geschreven over deze locatie. (deze kan je hier lezen). Ook heb ik voor Google streetview een 360 foto gemaakt van de locatie binnen. kijk hier maar. Met een bierkaart die bijna ieder land vertegenwoordigd, kun je dit wel een volledige kaart noemen waarbij de keuze wel eens wat moeilijker kan worden. Maar het fantastische is ook dat zelfs voor de kleintjes, mini hamburgers aanwezig zijn.

Kortom: Fazana heeft "het"ook, zoals vele lokaties lijken het verborgen geheimen

Next Post